Ten Rengine Göre Abiye Seçimi

Ten Rengine Göre Abiye Seçimi

 

Ten rengine uygun renkleri öğrenerek abiye seçimini çok daha kolay yapabilirsin.

Abiye seçiminde renk ve kumaş uyumunun önemini hiç unutmadan hem tarzına uygun olanı hem de güzelliğini ortaya çıkartacak renk seçimleri yapmak oldukça önemli.

Saçın siyah, tenin esmer ve gözlerin koyu renk ise, oldukça koyu bir esmersin demektir.Bu durumda tenini ortaya çıkaracak olan beyaz, kızıl kırmızı, zeytin yeşili, mor ve mercanrenkleri senin için ideal abiye renkleri olacak. Bu renkler sizleri daha iddalı gösterecek. Bu kadar iddailı değil daha doğal ve akıcı bir görünüm yakalamak isteyenler için renk önerileri; krem, bej, fildişi, pudra pembesi, bebek mavisi gibi pastel tonları kullanarak yumuşak bir görünüm yakalayabilirsin.

Saçın koyu kahve, tenin buğday ve gözlerin koyu renk ise, çok iddali olan bazı renkleri büyük bir özgüvenle taşıma şansına sahipsin demektir. Turuncu tonları, sarı ve altın tonları,bakır ve bronz en çok bu ten rengine yakışır. Mercan ve çimen yeşili de orta iddalı renkler olarak seçilebilir.Yalın bir görünüş isterseniz, karamel, krem, açık kahveler, haki ve fildişi çok daha doğru tercihler olacaktır.

Saçın kumral, tenin açık renk ve gözlerin mavi ise,  Göz renginin içindeki her tonda abiye seçimi yapabilirsin. Fuşya, leylak, koyu menekşe gibi mor tonları da gözlerini ortaya çıkarmaya yardımcı olacaktır.Pembe, mavinin her tonu, gri ve beyaz renkler sizi yakışacak renklerdir. Açık tenli olduğun için de pembe, kırmızı, yeşil tonları da teninle uyumlu olacaktır

Saçın sarı, tenin buğday ise, yani tenin saçından daha koyu renkse beyaz siyah ve kırmızının kombinleri kesinlikle üzerinde çok hoş duracaktır. Saçındaki sarı/altın tonlarla teninin kahve/karamel tonlarını harmanlayarak da çok şık kombinler yaratabilirsin. Toprak tonları ve turuncu tonları da teninle uyumlu renkler arasında. Uçuk pastel tonlar ise seni olduğundan daha yorgun gösterecektir. Mümkün olduğu kadar sıcak ve canlı renkler seçmeye çalış.

Saçın sarı, tenin açık renk ve gözlerin renkli ise, parlak sıcak tonlar senin için ideal.Yalnız burada dikkat edilmesi gereken saçın sarı renginin tonudur. Mesela parlement mavisi ve koyu kırmızı platin sarışınlarda harika dururken daha karamel sarışınları yorgun gösteren riskli renk gurubuna girer.Siyah, lacivert gibi klasik renkleri kolaylıkla taşıyabilirsin. Tam Beyaz bir tene sahipseniz ak beyaz değil de kırık beyaz bej gibi tonlara yönelmelisiniz. Koyu mor, gece mavisi, zümrüt yeşili abiye modelleri de iddalı görünmek için seçebilirsin.

Saçın kızıl, tenin açık renk ise, zaten iddalı bir görünüşe sahipsin demektir. 
Saçının kızılıyla kontrast oluşturacak yeşilin tonları, turuncu/sarı arası tonlar ve canlı koyu maviler iddalı havanı korumanı sağlayacak renkler. Pembe ve mor tonlarından olabildiğince kaçınmalısın. 
Çok açık mavi ve gri de seni yorgun gösterecektir. Saçınla uyumlu bir kırmızı rengi ise sizi oldukça iddaalı gösterebilir. Kırmızı renk abiye modelleri kızıl saç açık tene oldukça uyum gösterecektir.


 

 

Etiketler: Ten Rengine Göre Abiye Seçimi
Ocak 04, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı